DERTIENDE STATIE
Jezus wordt van het kruis afgedaan
 
 

  het dertiende kruis
DE VRUCHTEN VAN JE INZET NIET KUNNEN OOGSTEN

Pas toen Ik dood was, traden mijn vrienden op het voorplan. Jij bent een zaadje voor de toekomst. Je wil echter onmiddelijk de vruchten van je werk zien. Mijn volgelingen sterven dikwijls in hopeloze situaties en met schande beladen, en niet zij, maar anderen oogsten wat zij gezaaid hebben. Ja, anderen profiteren van hun inzet.

Voor jou komt het er nu op aan, een zaadje voor een nieuwe wereld te willen zijn. Dat is je kruis. Maar Ik zal je daartoe het nodige vertrouwen schenken, want tijdens je leven zal je nauwelijks succes hebben. Pas na je dood zal men je van je kruis afnemen, pas dan zal jou eer ten deel vallen. In eeuwigheid zal geen kruis nog op je schouders drukken, omdat je de moed had om tijdens het aardse leven aan het kruis te hangen.

Je voor iets inzetten en de vruchten van je inzet niet kunnen plukken, dat is het dertiende kruis. Het vraagt moed het zaad uit te zaaien zonder nadien zelf te kunnen oogsten. Doch Ik ben de vrucht van al je ontzeggingen en Ik zal je tot heropstanding leiden.
 
-0-0-0-0-0-0-0-
 
                                                                              14e Statie
 
 
 
 
 


 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb