Home » KRUISWEG IN WOORD EN BEELD

 Kruisweg in woord en beeld

KOM EN VOLG MIJ

Een ontmoeting met Jezus op de kruisweg

prof. Tomislaw Ivancic
 

Prof. Ivancic werd geboren in Davor, Kroatië. Hij studeerde in Zagreb en in Rome. In 1966 werd hij priester gewijd. Sinds 1971 is hij professor aan de katholieke universiteit van Zagreb. Hij doceerde fundamentele theologie.In 1972 werkte hij als studentenpastor in Zagreb en werd zo een van de initiatiefnemers van de gebedsbeweging in Kroatië. Na een opzienbarende godservaring, die zijn leven grondig veranderde, kwamen jaren van zoeken en een nieuwe bevrijdende ervaring door de "hagiotherapie" (geestelijke hulp). Kardinaal Kuharic, de aartsbisschop van Zagreb, spoorde hem aan zijn eigen ervaringen door te geven aan een groter publiek. Hij begon in Kroatië, dit breidde zich uit naar Oostenrijk, Italië, de Verenigde Staten,  Duitsland en België. Duizenden mensen van alle leeftijden kwamen door zijn geloofsseminaries tot de ervaring van de H. Geest en ontdekten de schat van de kerk als echte hulp in het dagelijks leven.

 

Een gebed vooraf:

Doe nu alsof Jezus voor je staat en vraag Hem, dat Hij je met het geheim van een juist verzaken vertrouwd maakt:

“Jezus, ik wil U ontmoeten. Leid me op Uw weg. Maria, leer mij voortdurend het woord van Jezus voor ogen te houden, wanneer ik mij op de kruisweg van mijn leven bevind. Help mij, dat ook ik, net zoals U, graag instem en zeg:” Mij geschiede.” Help mij alles op te volgen, wat Jezus mij zeggen zal.

Vader, hier ben ik. Ik wil in het geheim van Uw Zoon binnentreden, opdat U  mij vandaag als Uw kind kan herkennen, dat tot U terugkeert. Amen.”
 
 
De teksten zijn van prof. Tomislaw Ivancic
De afbeeldingen hangen in de kerk O.L.Vrouwpresentatie te Aalst/Waalre
gefotografeerd door Joop de Haas.
 
 
 
 
 

 

 

1e Statie